Dator eller surfplatta

Detta är en supervanlig fråga nu för tiden. Kort och gott så har de bästa surfplattorna blivit oerhört kraftfulla nu för tiden och många är faktiskt betydligt bättre än billigare datorer.

Det du bör fundera på är vad du vill göra. En surfplatta duger fint till väldigt mycket, men den klarar t.ex. inte på samma vis som en dator att man kopplar tillbehör till den. Så har du en GPS du vill uppdatera via USB så kommer inte det att gå. Eller om du har en gammal digitalkamera som inte har wifi så blir det svårt att föra över bilder.

Men skall du främst streama film, se på YouTube, surfa, göra bankärenden och kanske skriva lite kortare texter och svara på e-mail så är en surfplatta ett väldigt bra val. Ofta har en surfplatta bättre batteritid och givetvis är den smidigare och lättare än en laptop.

Använder du tangentbordet mycket och tycker det är jobbigt så kan du alltid köpa till ett bluetooth-tangentbord till din surfplatta. Det finns faktiskt riktigt smidiga fodral med inbyggda tangentbord även.

En annan fördel med surfplattor är att det är betydligt mindre virus och problem som kan uppstå med dessa i jämförelse mot på en dator. Har du en iPad så är det i princip omöjligt att få Virus medan risken är låg på Android-plattor. Surfplattor är även generellt enklare att använda och det är svårare att göra fel helt enkelt.

Relaterade produkter:

Lenovo Tab M7 (2021)

Köp Lenovo Tab M7 (2021)

Kostar 1249kr

Denver Tiq-10484 Surfplatta 10,1”

Köp Denver TIQ-10484 Surfplatta 10,1”

Kostar 1499kr

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Wifi / 32gb - Mörkgrå

Köp Samsung Galaxy Tab A7 Lite Wifi / 32GB - Mörkgrå

Kostar 1990kr

Samsung Tab A8 (2021)

Köp Samsung Tab A8 (2021)

Kostar 2590kr